Om båtar

Publicerad 2023-07-18 16:38:36 i Allmänt,

Maja älskar att åka båt! Det spelar egentligen inte så stor roll vilken sorts båt det handlar om: det kan vara allt från stora Finlandsfärjor ner till små ekor. Hon älskar hur vinden rufsar runt i håret, hur vattnet stänker på henne och hur det gungar. Ju närmare vattnet hon kommer desto bättre, så små båtar är bättre än större.

Som ni kanske minns, var vi i Göteborg för att  fira hennes 20-årsdag ifjol och hon tycket att "Göteborg suger" tills vi hade åkt en sväng med Paddanbåtarna, där hon kunde luta sig över relingen (fy, fy!) och nudda vattnet. Då skrev hon att "Göteborg rockar". Det var liknande när vi var i Västervik i förra veckan. Då gick hon runt och var på lite halvbra humör, tills hon och jag på lördagen åkte ut i Tjusts skärgård till Hasselö och tillbaka (varför kliva av när man kan åka mer båt direkt?). Då var hon så lycklig att hon nästan exploderade! I Stockholm kan man åka lite fram och tillbaka med Djurgårdsfärjorna om man vill ha lite kul. Men det roligaste är nog små snabba motorbåtar.

Det roligaste för henne vore givetvis att ha tillgång till en egen båt. I Ropnäs, där vi har vårt lantställe, har vi möjlighet till kajplats, men vi har tyvärr inte riktigt vare sig ekonomi eller sjövana till att bli redare. Hon själv har däremot lite besparingar som skulle räcka till en mindre båt med motor. Vad tycker ni – borde hon investera i en sådan, trots att hon inte kan köra den själv?

//Jan
(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela