Blue Mountains

Publicerad 2015-10-27 18:59:00 i Allmänt,

Vi körde nordväst till Blue Mountains och staden Katoomba. Plötsligt såg vi ett helt gäng med kängurur på ett grönområde och Jan var nära att köra av vägen av upphetsning, haha! Hotellet vi bokat på internet i all hast dagen innan visade sig vara i stil med Bates' Motel i Psycho. Jag hade väldigt svårt att sova där (Maja hade inga problem med det) så min omtänksamme make fixade en svit till oss på Mountain Heritage Hotel and Spa.
 

Katoomba ligger ca 1000 meter över havet, luften var klar och betydligt kallare än på de andra ställen vi hade varit (med minusgrader på nätterna). Utsikten över de eukalyptusklädda bergen var fantastisk! Det var förresten eukalyptusträdens olja som då den dunstar, bildar ett blått dis som givit namn åt bergen. Vi tittade på berget Three Sisters, åkte världens brantaste tågbana, åkte linbana och vandrade i tempererad regnskog. Alla tyckte det var så spännande och Maja hade en riktigt bra dag med alla äventyr. Vi är helt förbluffade över hennes lust att upptäcka, ingenting var tråkigt och hon var väldigt tålig då vi fick vänta i kö.
 
 
 

Efter en hel dag i Katoomba och alla äventyr avslutade vi med pizza på restaurang the Old City Bank och sedan badade barnen bubbelbad på hotellet.

Tidig frukost med fantastisk utsikt!


Vi riggade GPS:en på Jenolan Caves och körde. Vägen var från början ganska stor men ju längre vi körde över bergen desto mindre blev den. Det blev riktigt läskigt då hårnålsvägen var omöjlig vid möte, men naturen och utsikten var hisnande! Detta område såg ej bebyggt ut, bara berg men när vi till sist kom fram och körde genom grottan (med bilen) uppenbarade sig några imponerande byggnader från sekelskiftet på andra sidan. Vi parkerade och tog en guidad tur genom en del av det enorma grottsystemet. Maja har tidigare, då vi var på Mallorca, besökt grottor så hon kände till det. Den här gången var hon mer avspänd och gillade det verkligen. Hon hade med sig sin iPad och filmade inne i de mörka grottorna. Dessa filmer har hon senare tittat på många gånger..


Då vi körde tillbaka mot Katoomba upptäckte Jan en wallaby vid en parkeringsficka och stannade. Den var väldigt söt och hade en unge i pungen. Maja tittade lite halvhjärtat på då den åt bröd ur Jans hand.

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela