Om nytt jobb och Louis Armstrong

Publicerad 2024-01-21 20:49:19 i Allmänt,

Maja har börjat på sitt nya jobb! Eftersom hon inte trivdes på den dagliga verksamhet där hon gick, har hon nu bytt till en verksamhet på Reimerholme, som är mindre och mysigare. Hon sa att hon inte kunde vara kvar på den förra verksamheten och använde ganska starkt språk för att beskriva varför inte. Framför allt rör det sig om att det inte blev som det utlovats. De skulle utforska Stockholm, simma en gång i veckan, baka m.m., men det blev inget av med det. I verkligheten tror jag inte att de visste hur de skulle hantera henne. De har som föresats att de ska hjälpa alla att utvecklas, men de lärde sig aldrig skriva med Maja och föreslog även att hon skulle börja med blöja, något hon inte haft på över femton år.

Det nya stället verkar mycket bättre. De har inte samma höga föresatser, men det är trivsamt där och de kan hantera Maja, efter vad det verkar. Hon och jag hade en veckas uppstart där, innan jag drog till Bristol, och Maja verkade trivas bra. Hoppas att det fortsätter funka.

En helt annan sak: vi har börjat spela "När då då" med Maja och det tycker hon är kul. Spelet går ut på att man får ett kort med en händelse och ett årtal på och sedan läses en annan händelse upp och så ska man säga om det hände före eller efter den första händelsen. Maja är mycket bra på det – historia är ju hennes starkaste ämne. På ett kort stod det om Louis "Satchmo" Armstrong och jag frågade Maja när han föddes. Maja skrev "bäbis". Och det kan man ju inte säga emot: Satchmo födes mycket riktigt när han var bebis!

//Jan
(null)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela