Om Göteborg

Publicerad 2022-06-12 19:24:37 i Allmänt,

Fatta att Maja är 20 år! Hon har vuxit upp till en mycket stilig ung kvinna. För att fira det, tog vi en helg i Göteborg med släkten. Jag tänkte att det här blogginlägget kunde handla om det istället för att handla om att även kommunen gett oss avslag på vår ansökan om personlig assistent.


Vi åkte ner till Göteborg på lördagen, som var hennes födelsedag, och hon var ganska attans sur hela dagen. Hon ville inte säga varför, annat än att hon skrev att vi "jäktar". Det var inte en uppfattning som delades av oss andra och hennes humör kan ha haft andra orsaker, som är cykliska (och inte sykliga) till sin natur. Hursomhelst ville hon inte ens smaka den lila tårta hon hade beställt av sin moster. Det innebar att jag fick äta mer v den istället, så det molnet hade en silverkant. På middagen var hon också sur och när jag frågade henne vad hon tyckte om Göteborg skrev hon att "Göteborg kan dra".


Dagen därpå var det annorlunda. Då var hon på strålande humör och bestämde att vi skulle åka båt. Så vi tog en sväng med Paddanbåtarna, vilket gjorde henne riktigt studsglad. Sedan fikade vi på världens största kanelbulle och åt middag med släkten på en trevlig tapasrestaurang som hon hade bestämt och därefter fika med glass i Slottsskogen. Det var jättelyckat! På kvällen såg vi landskampen mellan Sverige och Norge på en pub också och Maja fick en stor och färggrann, om än alkoholfri drink. Sverige förlorade som bekant och Maja skrev att "Norge suger", men att även att "Göteborg rockar". Hon hade tydligen ändrat uppfattning rejält, så jag frågade henne hur det kändes och hon svarade "känns görbra". Det var då jag började undra om vi varit för länge i Göteborg!

 

//Jan

(null)


 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela