Om utflykter

Publicerad 2019-07-22 13:13:00 i Allmänt,

Maja gillar utflykter jättemycket! Hon lär sig mycket på dem och tycker om att vara delaktig. Härom veckan var hon och jag på ångbåtsutflykt till Vaxholm och det tycker vi båda är något av det roligaste man kan göra.

 
Någon vecka tidigare var vi på utflykt till Gamla Uppsala och fick guidad visning och var på museet m.m. Hon tar in jättemycket. När vi pratade om det efteråt så kunde hon bl.a. beskriva att Kungshögarna var hravar (gravar) från ”Äbändeltid” (Vendeltiden) och att det låg döda människor i dem.  Närmare bestämt sades det vara ”Ynglingar” i dem, vilket stämmer eftersom Ynglingaättens tidigaste kungar ligger där enligt legenden. Hon visste även att St. Erik legat begraven i kyrkan och gjorde själv kopplingen till att hennes skola var uppkallad efter honom.
 
När jag frågade henne om det var en bra utflykt skrev hon ”ja”, sedan ändrade hon sig till ”näbästa”. Man kan nog sluta sig till att Maja är mycket historieintresserad! Eller så var det för att vi åt ”våfla” på ”odinsbort” (dvs. den nationalromantiska restaurangen Odinsborg).
 
//Jan

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela