Om Köpenhamn, Ecuador och nyår

Publicerad 2015-12-31 21:19:01 i Allmänt,

Nu är vi framme i Köpenhamn på vår långa bilresa mot Barcelona och jag tänkte jag skulle berätta lite om ett samtal jag och Maja hade igår kväll. 

Vi satt och åt middag, bestående av "PUTATISPLÄTA", enligt Maja. Jag frågade henne om hon visste vart vi skulle åka imorgon (dvs idag). Hon svarade "KÖPENHAMN", så hon kom ihåg det vi pratat om tidigare. Jag frågade om hon visste i vilket land Köpenhamn låg - vilket vi inte pratat om - och hon stavade prompt och självsäkert "EKVADOR"! Vi hade lite svårt att hålla oss för skratt och jag förklarade arr Köpenhamn var Danmarks huvudstad, medan Ecuadors huvudstad heter Quito. 

Jag frågade sedan om hon trodde det skulle ta lång eller kort tid att åka från Stockholm till Köpenhamn och hon svarade "KURT". När jag sa att det nog faktiskt skulle ta ganska lång tid, stavade hon "URKUL". Ironisk skitunge! Hon har dock varit väldigt nöjd i bilen och vi kom hit på bara 7,5 timmar, då det var ingen större fara. 

Som epilog kan jag nämna att när jag ikväll frågade henne vad Ecuadors huvudstad heter, stavade hon "KUITO". Hon är inte särskilt obildbar, den där. 

GOTT NYTT ÅR ALLIHOP!!
// Jan


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela