Om att åka båt

Publicerad 2018-08-11 21:26:06 i Allmänt,

Maja älskar att åka båt. Det är vattnet och vinden som gör det, tror jag. Hon gillar att åka alla sorts båtar, men ju mindre flytetyg desto bättre verkar det, för då kommer hon närmare vattnet och kan känna på det och få kittlas av det som skvätter upp. I sommar har det bjudits på flera olika båtturer och idag var det dags igen. Vi var på en heldagsutflykt till Vaxholm med härliga gamla ångbåtar från 1910-talt och Maja var riktigt studsglad, trots att hon annars är nere i en tröttsvacka just nu. En härlig dag!

  (null)


Roligast i sommar var nog annars när vi var i Västervik och åkte ut med Majas moster och morbrors lilla motorbåt till Hasselö och hon kunde sitta vid relingen och känna på vattnet och det skvätte in som bara den. Det var nog Majas härligaste dag på hela sommaren!

  (null)


Hon gillar dock även att åka stora färjor, där det ju ofta blåser friskt och utsikten är fin. I juli var vi en sväng till Åland från Kapellskär, mest för att få lite svalka från den glödande hettan (och möjligen lite taxfree…). Den här gången gick vi inte i land när vi kom till Mariehamn, utan vi kryssade tillbaka med samma färja. Under den halvtimme som fartyget låg och lastade om, blev Maja riktigt sur. Vi trodde att hon kanske var hungrig eller behövde gå på toa, men det var tydligen rastlöshet som spökade. Hon skrev: "jääävla båt äåk  nångång". Reslystnaden blev henne tydligen övermäktig!


(null)


 

//Jan

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela