Om daglig verksamhet

Publicerad 2023-08-29 09:49:08 i Allmänt,

Maja har fått jobb! Sedan ett par veckor tillbaka har hon Nytida Nortull Öst som arbetsplats. Detta är alltså en daglig verksamhet i Vasastan och dit åker hon varje morgon med sin lilla lunchlåda och kommer hem på eftermiddagen och är ofta då ganska trött som man ju gärna blir efter jobbet. Nu är det ju inte riktigt som ett vanligt jobb – hon svetsar inte, eller bokför, eller programmerar datorer – utan det är mer anpassat. Nu i början håller hon mest på att vänja sig vid att vara där och de nya rutinerna, men hon håller gradvis på att lära sig små uppgifter som hon kan utföra.

Hon trivs mycket bra och i början stod hon och väntade ivrigt i hallen på att få komma iväg. Efter konsultation har hon även kunnat få fortsätta sina historiestudier på arbetstid, vilket ju intresserar henne mycket. Vi är också imponerade av hur mycket de på verksamheten bryr sig om att det ska bli bra. Vi har haft många långa konsultationer med personalen om hur Maja fungerar och hur hon kommunicerar och hur hon samverkar med andra m.m. Det hela känns mycket bra!
(null)
Maja på väg till sin första dag på jobbet

Avslutningsvis vill jag också säga att jag är imponerad över hur friktionsfritt och enkelt det var att få den här insatsen. Det är en LSS-insats och ni som följt den här bloggen vet hur mycket vi har fått kämpa för andra insatser, framför allt personlig assistans. Daglig verksamhet var det dock inga alls problem med att få och jag är glad och tacksam mot kommunen för att de på detta sätt bekostar att Maja får en meningsfull vardag. När det gäller de andra insatserna, har vi fortfarande inte fått besked trots att det gått mer än ett halvår sedan förvaltningsdomstolen dömde att Maja hade rätt till personlig assistans och besluten om hennes övriga insatser går ut på fredag. 

//Jan

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela