Om allergiska reaktioner

Publicerad 2022-03-12 12:56:38 i Allmänt,

Maja har börjat få kraftiga allergiska reaktioner. Det började för cirka ett halvår sedan, med att hennes ena läpp svullnade upp så att hon såg ut som om hon gjort en misslyckad skönhetsoperation. Vi åkte till akuten och väntade där några timmar, fick lite antihistamin och åkte hem. Efter cirka ett dygn gick svullnaden ner. Detta har hänt några gånger sedan dess, ibland med en, ibland båda läpparna. Vi har varit ett par gånger till hos akuten, men ingen kan säga vad det beror på. Möjligen en inre önskan att se ut som en svensk Hollywoodfru.


För någon månad sedan började hon få kraftiga och stora nässelutslag på låren och bålen som ibland spritt sig till andra delar av kroppen. Vi vet inte vad det beror på heller, men bytte tvättmedel, utan resultat. Kortisonsalva gav dock resultat. 


Förra fredagen ringde de från hennes korttidsboende och var panikslagna. Hennes ansikte hade svullnat upp så man knappt såg ögonen! Maja var helt förtvivlad och de åkte till akuten där vi mötte dem. Maja fick snabbt medicin, vilket hjälpte på hennes allmänna mående och humör, och efter cirka två dygn på svullnaden och nässelutslagen. 


Vi har ingen aning om vad som orsakar detta. Vi kan inte se något mönster i när hon får dessa kraftiga reaktioner. Det verkar som att antihistamin och kortison hjälper, men det är tydligt plågsamt för henne. Det är "jäklaskit" för att använda hennes ord. Vi har gjort tester för att se om det är hennes epilepsimedicin som orsakar det, och det är möjligt, men föga troligt. Vi har dock skurit ner på medicinen, men risken för epileptiska anfall ökar ju nu då. 


Jag ville lägga upp ett par bilder för att visa er hur det ser ut, i hopp om att någon skulle känna igen det och komma med tips, men det ville inte Maja. Hon ville att ni skulle få se en bild där hon såg ut som vanligt istället, så här får ni en bild där hon fikar, vilket är ganska vanligt för henne.

 

//Jan


(null)


 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela