Om blandade julklappar

Publicerad 2021-12-27 12:12:18 i Allmänt,

Maja har haft en jättefin jul! Mormor har varit och hälsat på en hel vecka och Maja har dessutom fått tillbringa mycket tid med sin ledsagare, som är en av de absolut bästa människorna i Majas värld. Vi hade mycket släkt på besök både på julafton och juldagen och Maja älskar när det är fest och mycket folk och baluns. Mycket lyckat alltså!


Men sedan så är det ju det här med julklapparna. Maja gillar julen och säger att hon vill ha julklappar, men när de ska öppnas, blir det väldigt jobbigt för henne. Maja har överhuvudtaget svårt för paket. Dels saknar hon finmotoriken för att öppna dem, men det är nog inte bara det som gör henne så upprörd. Som nu på julafton så öppnade vi våra klappar innan alla gäster kom och Maja blev så upprörd att hon var tvungen att gå in på sitt rum en lång stund och lugna sig. Vi vet inte varför. Vi spekulerar om att det kan vara de sociala förväntningarna på henne i paketöppningssammanhang. Eller så är det för att hon inte klarar av att öppna dem. Eller att hon inte förstår vad som förväntas av henne. Eller något annat. Jobbigt är det i alla fall. 


Det kom två julklappar från myndighetssverige också. Den ena var ett färdtjänstkort, som vi väntat länge på. Tack för det, Region Stockholm! Den andra var officiellt avslag på ansökan om personlig assistent. Detta trots att vi inkommit med nya skrivelser och intyg och försökt förklara och förtydliga Majas behov. Men Försäkringskassan bara mal på om att det inte tar mer än två minuter att bli ren efter en olycka och att de inte kan bedöma när Maja har mens. Tack för det Försäkringskassan! Nej, vänta lite nu; sånt där är ju förnedrande. Dra åt helvete, Försäkringskassan! 

 

//Jan (null)


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela