Stina gästbloggar

Publicerad 2022-08-29 20:39:00 i Allmänt,

Den här gången är det inte mamman eller pappan som bloggar, utan systern, nämligen Majas syster Stina. Här kommer hennes gästbloggstext:
 

Tidigare i somras hade jag en utställning som jag namngav Exhibition X. Min konst dyker ner i ämnen såsom kvinnor i ett patriarkalt samhälle, mental hälsa och sätt att uttrycka tankar i motiv. Mycket av ämnena är baserade på tankar, idéer och känslor, som en inblick från min värld och omvärld. Jag insåg snabbt att om jag gör konst kring min värld, måste jag inkludera de personer som funnits längst i den, min familj. Då valde jag att göra trion blod, där verket "Syster Social", vilket är ett porträtt av Maja, möjligen kan vara det mest intressanta. 

 

  (null)



Skulle kunna göra så många mer konstverk om Maja och hur det är att vara syster till henne. Men i  Syster Social ville jag nå ut med ett budskap jag tycker en större allmänhet borde känna till. Genom den svarta strålkastaren på vänstra sidan av tavlan ville jag belysa hur Majas språkliga och motoriska svårigheter kan göra att hon hamnat i fel rampljus. Bland annat hur skolan inte hjälpt henne utvecklas eftersom de inte har trott på hennes förmågor, vilket bara har förvärrat situationen. Tyvärr har hon tillsammans med våra föräldrar behövt bevisa det så många gånger, men det lönar sig ändå till slut. 

 

Att som syster se Majas utveckling från att inte ha något sätt att kommunicera och gå grundsärskolan, till att kunna skriva på en Ipad och gå på ESS-gymnasiet gör mig så otroligt stolt. Hon fick mångas fördomar att komma på skam.. Exempelvis så när vi spelat Trivial Pursuit (ett frågesportspel) har Maja flera gånger vunnit och kunnat alla möjliga saker som många andra runt bordet sällan förstått sig på. Eller när hon visat sina starka intressen inom matematik och so-ämnen och hur hon aktivt tar in informationen. Hon slutar aldrig överraska en.

 

I Syster Social ville jag inte bara belysa alla de fördomar folk haft, utan även hur andras uppmuntran och hopp kan göra henne så mycket mer motiverad till att fortsätta förbättras. Hur en god miljö verkligen kan föra henne framåt. Vill visa vilken glädje och passion Maja kan få, om hon blir tillåten det. Så många goda egenskaper att se om man väljer att väl se dem.

 

  (null)


 
//Stina
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela