Om byråkraters ondska

Publicerad 2023-04-20 10:52:00 i Allmänt,

Jag är medveten om att jag låter som en kverulantisk rättshaverist nu, men detta är en rent kafkaesk upplevelse, så var snälla och läs vidare. Som ni kanske minns, dömde Förvaltningsrätten Södermalms stadsdelsnämnd (alltså motsvarande kommunen) till att skaffa fram personlig assistans till Maja och att (skyndsamt) utreda i vilken omfattning det skulle vara. Domen föll 9/2 och trots påstötningar har inget hänt. Förrän igår. Då de begärde de kompletteringar för att bedöma Majas behov av stöd. Detta trots att de redan har hela utredningen, domslutet, och 12 olika intyg, utredningar och beskrivningar av Majas behov, inklusive en beskrivning av det stöd Maja behöver timme för timme under en typisk dag. Här nedan ser ni mejlet vi fick från stadsdelen i sin helhet (läs gärna vidare efter mejlet, för jag har mer att säga)

---

Hej!

För att vi ska kunna gå vidare med utredningen behöver stadsdelen att ni kompletterar utredningen med en dagbok. Dagboken behöver vara under 7 dygn och ha som utgångspunkt att beskriva varför Maja inte kan lämnas själv. Vi vill att ni dokumenterar händelser efter tidpunkt där ni som föräldrar får avvärja farliga incidenter samt vad oron i det är. Exempelvis vad skulle ha hänt om ni inte avvärjt henne? I dagboken behöver ni också beskriva vad som händer under nätterna. Hur sover Maja? När går och hon lägger sig respektive vaknar? Hur märker ni om hon vaknar mitt i natten? Vad behöver ni göra då?

Vi skulle även önska att ni svarar på nedan frågor:

1.    Hur länge bedömer ni att Maja skulle kunna lämnas själv i lägenheten? Varför? Vad är oron? Vad skulle hända?

2.    Vad gör ni när ni exempelvis behöver tvätta eller handla? Är Maja kvar själv då i lägenheten eller följer hon med, eller får tillsyn av någon annan?

3.    Hur gör ni om ni är själva hemma med Maja och exempelvis behöver gå på toaletten eller laga mat?

4.    Vad innebär det för er att någon måste vara med Maja hela tiden? Exempelvis behöver man aktivt titta på Maja hela tiden eller kan man vara i samma rum som Maja men hålla på med annat?

För kännedom kommer jag även ta kontakt med Majas korttidsboende för att inhämta samma information därifrån.

Vi vill ha in kompletteringen så snart som möjligt men senast 2023-05-07.

Med vänliga hälsningar,

---

Som ni ser, innebär detta ett enormt åtagande på mycket kort tid, för att dokumentera saker som redan är dokumenterade och besvara frågor som redan är besvarade. När ska vi hinna göra detta? Vi måste ju ta hand om Maja, för hon har ingen personlig assistent. Maja mår också väldigt dåligt av allt det här. Hon tycker det är hennes fel och grät länge igår.

//Jan

P.S Det har snart gått ett år sedan vi ansökte om personlig assistans .DS.

 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela