Om valet

Publicerad 2022-09-20 19:54:00 i Allmänt,

Maja har röstat i riksdagsvalet för första gången i sitt liv. I kommun- och regionvalen också förstås, men det är mest riksdagsvalet vi har pratat om och hon röstade på samma parti genomgående. Hon har bra kolla på alla partierna, vilket blev tydligt när vi diskuterade vad hon skulle rösta på. På skolan säger hennes SO-lärare också att Maja var den av eleverna som har bäst och snabbast koll, när de har haft mentometerundersökningar om valet (skriver hennes skrytsamme far här).

Vi röstade i förväg på Tranströmerbiblioteket i hopp om att undvika köerna. Så blev det dock inte och Maja blev ordentligt trött och ledsen innan vi fick hjälp av en valförrättare att gå före kön (någon fördel ska man väl ha av alla sina diagnoser). Sedan hjälpte jag henne med kuverten m.m. eftersom finmotoriken inte alltid räcker till. Efter röstningen tyckte Maja att vi skulle gå på puben och fira, vilket föräldrarna nog uppskattade mer än hon, för hon hade blivit rejält trött av köandet.

 Men vad röstade då Maja på? Det säger jag inte, för hon har lika stor rätt till sin valhemlighet som alla andra. Jag kan bara anförtro er vad hon först skrev när jag frågade henne hur röstningen skulle bli: ”Häklefjäll”.

 //Jan

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela