Om Majas humor

Publicerad 2019-09-16 20:38:00 i Allmänt,

Maja har jättemycket humor, men den är ibland lite annorlunda. Dels har hon väldigt omedelbar fysisk humor, som kan vara lite slappstickartad. Dels har hon hemlig humor, som är jättesvår att förstå sig på. Hon kan plötsligt börja skratta, som om hon berättade roliga historier inne i sitt huvud. Men mest fascinerande är kanske det att hon har en verbal humor, vilket kanske inte är så väntat från en som brukar definieras som icke-verbal (jag menar fortfarande att detta är ett felaktigt begrepp, eftersom hon har språk, hon kan bara inte prata: icke-muntlig vore således bättre).  Hennes verbala humor är ganska sofistikerad och hon använder den nästan alltid med stenansikte. 


(null)

Stenansikte


Ett exempel är den gången hon skrev att Köpenhamn ligger i Ecuador. Likadant i söndags när vi var på utflykt i Sigtuna och när vi pratade om det efteråt, inledde jag konversationen med att fråga om hon kunde säga var vi varit någonstans. Denna fråga var tydligen klart under hennes värdighet, så hon svarade "Göteborj" utan att röra en min. Sedan svarade hon bra på alla frågor om Sigtuna (utom Erik Segersäll, men man kan ju inte minnas allt). Dagen därpå skulle vi på blodprovstagning och när jag frågade vart hon skulle på morgonen, skrev hon "ja ska till människodoktorn". Vad ger ni mig för det?! Jag kunde inte göra annat än att skratta (och avboka veterinären…).


(null)

Maja vid Europas minsta rådhus (Sigtuna)


Det här är alltså medvetna felsvar i underhållningssyfte. Ibland skriver hon t.o.m. "skoja" efteråt, ungefär som när Sheldon Cooper säger "bazinga!". Hur som helst är hon en mycket rolig tjej att umgås med.

 

//Jan

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela